Koop Banisteriopsis Caapi Ayahuasca Vine – B. Caapi, Yagé, Santo Daime, Vegetal, Oasca, Uni, Nixi Pãe

Meer over Banisteriopsis Caapi Ayahuasca liaan

Ben je benieuwd naar de Banisteriopsis Caapi liaan? Deze mystieke plant wordt al eeuwenlang gebruikt door inheemse gemeenschappen in Zuid-Amerika vanwege zijn geneeskrachtige en spirituele eigenschappen. Maar wat maakt het zo bijzonder? We zullen dieper ingaan op de geschiedenis en het gebruik van Banisteriopsis Caapi, en enkele fascinerende feiten over deze krachtige liaan onderzoeken. Maak je klaar om een wereld van verwondering en intriges te ontdekken!

Wat is Banisteriopsis Caapi-wijnstok?

Banisteriopsis caapi, ook wel ayahuasca of yagé genoemd, is een Zuid-Amerikaanse liaan van de familie Malpighiaceae. Het is inheems in het Amazonebekken, waar het door inheemse volkeren vaak als entheogeen wordt gebruikt. De belangrijkste psychoactieve alkaloïde in B. caapi-wijnstok is harmine.

B. caapi is een houtachtige wijnstok die tot 30 m lang kan worden. Het heeft grote bladeren en roze bloemen. De stengel is meestal roodachtig van kleur en de schors varieert van glad tot behoorlijk ruw, afhankelijk van de ondersoort. De bladeren zijn afwisselend gerangschikt en hebben gekartelde randen. De bloemen worden gedragen in okselclusters en hebben vier bloemblaadjes die aan de basis versmolten zijn.

De actieve bestanddelen van B. caapi omvatten beta-carbolines (harmine, harmaline en tetrahydroharmine). Harmine en harmaline zijn reversibele monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers), terwijl tetrahydroharmine een serotonineheropnameremmer (SRI) is. Deze drie alkaloïden werken samen om de psychoactieve effecten van B. caapivine te produceren.

B. caapi wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren in het Amazonebekken gebruikt vanwege de psychoactieve effecten. Het wordt meestal geconsumeerd als een afkooksel of infusie van de stengels of bladeren, hoewel het ook direct kan worden ingenomen als plantenpoeder of extract

Banisteriopsis Caapi-oorsprong

Banisteriopsis Caapi-wijnstok is een tropische liaan die groeit in het Amazone-regenwoud waar hij inheems is. Het is ook bekend als ayahuasca, caapi, mariri, jagube of yagé. De wijnstok kan tot 30 meter lang worden en heeft grote bladeren die worden gebruikt om een traditioneel medicijn genaamd ayahuasca te maken.

Caapi groeit in het hele Amazonebekken, van Colombia via het Braziliaanse Amazonegebied in het zuiden tot Peru en Ecuador. Op al deze plaatsen gebruiken inheemse volkeren de wijnstok sinds mensenheugenis. Waar het precies vandaan komt, is moeilijk te zeggen omdat het zo wijdverspreid is.

Er zijn eindeloos veel ondersoorten. In Brazilië heb je Tucanaca, Ourinho, Roxinho, Pajezinho, Dourado, Caupuri, Pata de Onça en Arara om er maar een paar te noemen. Peru heeft Black Caapi, White Caapi, Yellow Caapi of Cielo, Red Caapi en waarschijnlijk nog veel meer. In Colombia zijn er verschillende soorten Yagé zoals de beroemde Tigre of Tiger vine, zoals ze daar allemaal zijn. In Ecuador zijn er veel soorten B. Caapi en B. Muricata.

Hoe wordt Banisteriopsis Caapi gebruikt?

De Banisteriopsis Caapi-wijnstok komt oorspronkelijk uit het Amazone-regenwoud en wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren gebruikt. De wijnstok bevat harmine en tetrahydroharmine, bèta-carboline-alkaloïden die psychoactieve effecten hebben. Wanneer de wijnstok wordt gecombineerd met andere planten die dimethyltryptamine (DMT) bevatten, zoals Psychotria viridis, produceert het een krachtig hallucinogeen brouwsel genaamd ayahuasca.

Ayahusaca

Banisteriopsis caapi wijnstok wordt gebruikt in ayahuasca, een traditioneel Amazone-medicijn. De wijnstok wordt samen met andere planten gekookt om een brouwsel te creëren dat wordt gebruikt voor genezing en spirituele doeleinden. Van ayahuasca wordt gezegd dat het helpt bij het genezen van lichamelijke en geestelijke ziekten en dat het spirituele inzichten en openbaringen teweegbrengt. Het wordt voor deze doeleinden in veel inheemse culturen van het Amazonebekken gebruikt. Sommige stammen koken alleen de Caapi-wijnstok om hun thee te zetten, en ze noemen de wijnstok zelf Ayahuasca.

 

Er zijn veel namen voor dit brouwsel, Ayahusca, de meest bekende komt uit de Quechua-taal:

In de Quechua-talen betekent aya "geest, ziel" of "lijk, dood lichaam", en waska betekent "touw" of "houtachtige liaan", "liaan". Het woord ayahuasca is op verschillende manieren vertaald als "liaan van de ziel", "liaan van de doden" en "geestliaan".

Andere namen zijn Oasca, Yagé, Mariri, Nixi Pãe, Uni, Vegetal, Santo Daime, Natem, Dapa, Mihi en vele anderen.

Ayahuasca spirituele genezing

Ayahuasca wordt gebruikt voor spirituele genezing en waarzeggerij door sjamanen in Peru, Brazilië en Colombia. Het wordt ook gebruikt door sommige inheemse mensen in Venezuela. Het gebruik van ayahuasca is de laatste jaren steeds populairder geworden, met name onder westerlingen die geïnteresseerd zijn in sjamanisme en alternatieve geneeswijzen. In Brazilië kwamen in de tijd van de rubberboom rubbertappers in aanraking met de drank en van daaruit met andere manieren om dit wonderbaarlijke brouwsel te gebruiken. Religieuze manifestaties zoals Santo Daime, Uniao de Vegetal en Barquinha werden geboren uit die visies en ervaringen en werden onderdeel van de religieuze wereld van de Braziliaanse volkscultuur. Naast de inheemse stammen zijn er in Peru de Vegetalistas die vaak Mestiezen zijn of van gemengde afkomst zijn en volksgenezers zijn die werken met geneeskrachtige planten en Ayahuasca.

Er zijn enkele risico's verbonden aan het gebruik van ayahuasca, waaronder braken, diarree, misselijkheid en duizeligheid. In zeldzame gevallen kan het ook een psychose en de dood veroorzaken. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze risico's voordat u dit krachtige geneesmiddel inneemt.

B. Caapi-voordelen?

De voordelen van de Banisteriopsis Caapi-wijnstok zijn talrijk en gevarieerd. Deze krachtige plant uit het Amazonegebied wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren gebruikt voor spirituele, ceremoniële en medicinale doeleinden. De diepgaande effecten op het bewustzijn maken het tot een waardevol hulpmiddel voor zelfonderzoek en persoonlijke groei.

Banisteriopsis Caapi is rijk aan bèta-carboline-alkaloïden, waarvan bekend is dat ze visionaire toestanden en hallucinaties opwekken. Naast het verschaffen van toegang tot veranderde bewustzijnstoestanden, zou de plant ook antidepressieve, angstremmende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Sommige mensen gebruiken het om verslaving te behandelen, omdat men denkt dat het helpt de cyclus van onbedwingbare trek en ontwenning te doorbreken.

Banisteriopsis Caapi is niet giftig en wordt over het algemeen als veilig beschouwd bij verantwoord gebruik. Het is echter belangrijk om met een lage dosis te beginnen en deze zo nodig geleidelijk te verhogen. De plant kan misselijkheid en braken veroorzaken als het in grote hoeveelheden of zonder de juiste voorbereiding wordt ingenomen. Het is ook belangrijk om te weten dat Banisteriopsis Caapi de effecten van andere stoffen kan versterken, zowel positieve als negatieve. Bij gebruik met voorzichtigheid en respect kan Banisteriopsis Caapi een krachtige bondgenoot zijn op de reis van zelfontdekking.

Mao-voordelen

MAO-remmers en ook laat-reversibele MAO's worden in veel psychiatrische geneesmiddelen gebruikt vanwege hun invloed op de serotoninespiegels in de hersenen. In Ayahuasca stoppen ze het lichaam met het afbreken van de DMT, in de hersenen reguleren ze de serotonine niveaus. Serotonine is het hormoon dat gekoppeld is aan onze stemming.

Hier een citaat over het onderwerp:

Zoals we allemaal weten, is serotonine het gelukshormoon. Wanneer onze serotonineniveaus in balans zijn, voelen we ons goed. Maar als onze niveaus niet goed zijn, kunnen we ons down voelen. Sommige mensen kunnen zelfs een depressie ervaren als hun serotonineniveau laag is. Het goede nieuws is dat er dingen zijn die we kunnen doen om onze serotoninespiegels te verhogen. Een van die dingen is het nemen van reversibele MAO-remmers. Deze medicijnen werken door de afbraak van serotonine in de hersenen te voorkomen. Dit betekent dat er meer serotonine beschikbaar is voor ons om te gebruiken, wat kan leiden tot meer geluk en een algeheel beter humeur.

Om deze reden gebruiken ze in veel psychiatrische medicijnen MAO-remmers, tegenwoordig gebruiken ze ook in de farmaceutische geneeskunde meer RIMA's of omkeerbare MAO's, omdat ze in veel opzichten zachter zijn voor het lichaam. In Banisteriopsis Caapi komen van nature deze RIMA's of reversibele MAO-remmers voor.

Meer over RIMA

Nog een quote deze keer over RIMA's:

Reversibele MAO-remmers (RIMA's) zijn een klasse van monoamineoxidaseremmers die structureel en functioneel verschillen van traditionele MAO-remmers. RIMA's worden gekenmerkt door hun omkeerbare, niet-competitieve en selectieve remming van MAO-A en MAO-B. RIMA's werden begin jaren negentig voor het eerst ontwikkeld als mogelijke behandelingen voor depressie en angst. Terwijl traditionele MAO-remmers monoamine-oxidase-enzymen onomkeerbaar remmen, binden RIMA's zich reversibel aan deze enzymen en remmen ze deze. Dit maakt RIMA's een veiligere en beter verdraagbare optie voor de behandeling van stemmingsstoornissen. RIMA's hebben hun werkzaamheid aangetoond bij de behandeling van depressieve stoornis, gegeneraliseerde angststoornis, sociale angststoornis en paniekstoornis. Ze worden ook onderzocht als mogelijke behandelingen voor de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. bijwerkingen van RIMA's zijn hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree, duizeligheid, slaperigheid, droge mond, zweten en wazig zien. Deze bijwerkingen zijn doorgaans mild en verdwijnen bij voortzetting van de behandeling.

Dit is dan ook de reden dat er steeds meer onderzoeken worden gedaan naar microdosering B. Caapi. Studies zijn niet sluitend en het is altijd belangrijk om uw arts te raadplegen, of dit nu een normale arts of een psychiater is.

Banisteriopsis caapi liaan kopen

Hier bij Maya Ethnobotanicals bieden we een ongeëvenaarde selectie van 12 soorten Ayahuasca Vine. We hebben trossen uit Brazilië, uit Peru, uit Ecuador en Colombia. We hebben hele wijnstokken of versnipperde wijnstokken, we hebben Caapi-bladeren en afgezien daarvan hebben we een uitgebreide selectie extracten. We hebben vloeibare extracten op waterbasis uit Peru en Brazilië, we hebben 30:1 Caapi-pasta en we hebben onze zeer speciale microdosis tincturen met een laag alcoholgehalte. Als u op zoek bent naar Caapi, wij hebben het. Wij bieden al onze retailproducten ook aan in de groothandel.

Caapi kopen

B. Caapi-bijwerkingen

Banisteriopsis caapi-wijnstok is een krachtig plantengeneesmiddel uit het Amazonegebied dat al eeuwenlang door inheemse volkeren wordt gebruikt voor spirituele genezing en waarzeggerij. De plant bevat de alkaloïden harmine en tetrahydroharmine, dit zijn MAO-remmers. Deze alkaloïden stellen het lichaam in staat DMT af te breken en te gebruiken, een krachtige psychedelische verbinding die voorkomt in andere planten zoals ayahuasca. Wanneer ze samen worden ingenomen, kunnen deze stoffen sterke visionaire ervaringen opleveren.

Er zijn enkele mogelijke bijwerkingen van het gebruik van Banisteriopsis caapi vine. Deze omvatten misselijkheid, braken, diarree en duizeligheid. Er is ook een risico op het ontwikkelen van het serotoninesyndroom als Banisteriopsis caapi vine wordt ingenomen met andere geneesmiddelen die de serotoninespiegel in het lichaam verhogen. Het is belangrijk om met een lage dosis te beginnen en geleidelijk de hoeveelheid te verhogen om deze bijwerkingen te voorkomen.

Vanwege de MAO-remmers mag Caapi niet worden geconsumeerd door mensen die psychiatrische medicijnen gebruiken en zelfs veel andere medicijnen, uw arts moet worden geraadpleegd.

B. Caapi-tellerindicaties

Er zijn een paar mogelijke contra-indicaties waar u op moet letten bij het werken met Banisteriopsis caapi. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat B. caapi de effecten van andere medicijnen en stoffen kan versterken. Daarom is het belangrijk om een arts te raadplegen voordat u B. caapi combineert met andere medicijnen of stoffen. Als je zwanger bent, kun je deze plant het beste helemaal vermijden.

Er is niet genoeg onderzoek om te weten hoe het de zich ontwikkelende foetus kan beïnvloeden. – Als u epilepsie of een andere epileptische aandoening heeft, mag u Banisteriopsis Caapi niet gebruiken zonder medisch toezicht. Deze plant kan de aanvalsdrempel verlagen en de kans op aanvallen vergroten. Bovendien kan B. caapi de bloeddruk en hartslag verlagen. Daarom moeten mensen met lage bloeddruk of hartaandoeningen voorzichtig zijn bij het gebruik van B. caapi. Ten slotte kan B. caapi bij sommige mensen misselijkheid en braken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te beginnen met kleine doses en deze geleidelijk te verhogen, afhankelijk van de tolerantie.

Banisteriopsis Caapi Botanische beschrijving

Banisteriopsis Caapi is een liaan uit de familie Malpighiaceae. Het wordt gevonden in het Amazone-regenwoud en sommige aangrenzende gebieden van Zuid-Amerika, zoals Colombia. De wijnstok kan groeien tot een lengte van 30 m (100 ft). De stengel is geelachtig wit, terwijl de bladeren eenvoudig, tegenoverstaand en langwerpig zijn. De bloemen zijn klein en wit en groeien in trossen. De vrucht is een zwarte bes met een diameter van ongeveer 1 cm (0,4 inch).

De actieve alkaloïden in Banisteriopsis Caapi zijn harmine, tetrahydroharmine en harmaline. Deze alkaloïden functioneren als reversibele remmers van monoamineoxidase (MAO), waardoor de toename van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine in de hersenen mogelijk wordt. Deze chemische werking is verantwoordelijk voor de psychoactieve effecten van de plant.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is Banisteriopsis Caapi-wijnstok een krachtig natuurlijk medicijn met een verbazingwekkend genezingspotentieel. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van Zuid-Amerika en krijgt sinds kort internationale erkenning vanwege de vele voordelen. Tot slot, als je op zoek bent naar een volledig natuurlijke manier om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, overweeg dan om Banisteriopsis Caapi liaan te gebruiken. Het zal niet alleen grote verlichting bieden bij verschillende aandoeningen, maar ook het algemene welzijn in het algemeen bevorderen.

Vrijwaring

Dit natuurlijke product wordt geleverd zonder expliciete of impliciete geschiktheid voor enig specifiek doel. Het is gewoon een rauw botanisch exemplaar. Het product is verpakt als botanisch exemplaar en is niet bedoeld, gebrandmerkt, geëtiketteerd of op de markt gebracht als consumentenproduct. Alle bovengenoemde informatie is louter anekdotisch en mag niet worden beschouwd als een indicatie van welke aard dan ook. algemene voorwaarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *